miercuri, 29 decembrie 2010

Ce mancam intre Craciun si Anul Nou

Zilele Craciunului au ramas in urma,ne-am bucurat de mancaruri care de care mai delicioase,dietetice sau...mai putin....pui,curcan,vita sau porc,paleta a fost foarte larga,dupa gusturi si buzunar.
Parca am dori sa facem o pauza culinara de carne,pentru ca peste doua-trei zile vine Revelionul,cand vom avea iarasi un meniu bogat.
Ce v-ati dori sa mancati astazi ,dar sa nu fie cu carne?
V-ati gandit la o delicioasa iahnie de fasole?Bun,si usor de facut,iar daca nu puteti renunta totusi la carne,puteti sa adaugati la iahnie niste carnaciori prajiti.Nimic mai simplu.
Alegeti fasolea de impuritati, o lasati la umflat de seara pana dimineata,si apoi o puneti la fiert,dupa reteta clasica.Daca vreti,un truc pe care il stiu de la mama,adaugati la fiert o lingurita de seminte de chimion(va diminua senzatia de balonare pe care o avem cand consumam fasole).Scurgeti si schimbati apa de 2-3 ori,scurgeti apa si apoi gatiti fasolea dupa gust,cu ceapa calita,morcov ras,cu bulion,sau rosii decojite de la conserva si nu in ultimul rand,cu mult cimbru....Delicios,simplu si sanatos.

Niciun comentariu: