vineri, 21 ianuarie 2011

Ce tara frumoasa avem...

 Ideea acestei postari mi-a venit revazand fotografii dragi dintr-un concediu de neuitat petrecut la Bran,in vara anului trecut,intr-un decor minunat,alaturi de oameni deosebiti...locatia...Pensiunea Taverna Branului.
Ce tara minunata avem,ce peisaje desavarsite, ce popor demn suntem.
Intre locurile vizitate s-a aflat desigur si castelul Bran ,pe care l-am revazut  pentru a nu mai stiu cata oara....Imi place mult de tot acest loc incarcat de istorie,cu un sarm aparte,dar...pentru ca exista si un mare dar...castelul arata acum  trist si gol in urma retrocedarii catre Dominic de Habsburg in anul 2006.


Bran-ul a ramas in administrarea statului roman  pentru o perioada determinata ,motiv pentru care Ministerul Culturii a mutat obiectele de mobilier ,bibelouri,tablouri,la Muzeul Vamii Medievale   din interiorul castelului, mai ales ca pentru pastrarea lor in castel, statul roman a platit chirie toti acesti ani.
Vama medievală este un spaţiu din apropierea castelului, care aparţine tot familiei de Habsburg, dar de care statul mai poate dispune până în 2012.
 In plus, se mai spune ca arhiducele ar vrea sa dea frumusete de Bran unei firme americane spre administare , care planuieste sa faca baruri si alte localuri in incinta castelului.Va las pe dumneavoastra sa trageti concluziile,dar cert este ca acest castel  minunat  constituie un loc de referinta pentru turismul nostru.
Sursa: www.destinatiieuropene.ro

4 comentarii:

Anonim spunea...

Aproape de Bran, merita vazuta si Cetatea Rasnov.Superb

Vlad spunea...

Foarte frumos

Grasutza spunea...

Frumos, ca toata Romania.

O familie de romani spunea...

Multumim...avem o tara asa frumoasa....