miercuri, 12 ianuarie 2011

Generatia etnobotanicilor

In ultima vreme,camerele de garda ale spitalelor se confrunta cu o problema grava care din pacate ia amploare -consumul de etnobotanice de catre tineri.Multi dintre ei o fac din curiozitate,indemnati de colegi mai mari , si ajung la spitale adusi de ambulate dupa o pierdere de cunostinta,sau acuzand hipereactivitate sau deficit de atentie.
Este foarte trist,fiecare generatie s-a facut cunoscuta printr-o anumita activitate ,dar de la cunoscuta generatie in blugi,dragi romani evoluam spre  generatia etnobotanicilor(asa cum am aflat cu durere in suflet este numita noua generatie acum)?Dureros,trist,putem sa o interpretam in toate felurile,dar trebuie sa cautam o solutie sa ajutam acesti tineri sa treaca de acest hop in care au fost bagati...multi dintre ei fiind victime ale inconstientei,curiozitatii...
Seful Unitatii de Primire Urgente (UPU) Iasi, dr. Tudor Ciuhodaru,un medic extraordinar si un Om deosebit  a lansat in Iasi, la Liceul "Emil Racovita", campania ,,Ia si arunca drogurile", actiune ce vizeaza inchiderea magazinelor de etnobotanice in capitala Moldovei.Actiunea Domnului Doctor este laudabila dar din pacate insuficient sustinuta de cei cu putere de decizie in acest sens.
Dragi romani  ....hai sa dam mana cu mana.....vorba cantecului sa ajutam cu vorba buna,cu puterea exemplului sa constientizam oamenii dragi noua,fie ei nepoti,vecini,cunoscuti asupra efectelor deosebit de nocive ale consumului de plante etnobotanice asupra sanatii si vietii.

Niciun comentariu: