marți, 18 ianuarie 2011

Paine pe vatra

Tot mai des auzim in jurul nostru expresii culinare imprumutate de la diferite tari si popoare.Nimic rau veti spune,unele sunt delicioase ,pe gustul nostru ,dar in aceasta goana zilnica ,in dorinta de a face totul repede si de a cheltui putin,ne multumim a manca un "panini",un "sandwich cu bacon",o felie de "panetone".
Foarte rapid,ieftin si gustos,dragi romani,dar sa recunoastem,un pic jenati si nostalgici ,nu va este dor de o felie de paine de vatra unsa cu unt de casa si magiun,sau o bucata de pita cu slana si ceapa ,de niste carnati de casa cu mult cimbru .....si exemplele ar putea continua.
Va aduceti aminte ce de  bunatati mancam la bunici si ce frumos mirosea casa cand scotea bunica placintele "poale in brau" aburinde,din rola?
Ne europenizam pe zi ce trece,ca asta-i trendul si trebuie sa-l urmam ,dar ,din cand in cand sa ne facem timp,sa facem o paine la cuptor,un cozonac,un bors de gaina,o mamaliguta cu tochitura si branza de burduf , sa nu uitam mancarurile noastre traditionale care sunt atat de apreciate de straini si fac faima Romaniei noastre dragi.

Niciun comentariu: