vineri, 14 ianuarie 2011

Dor de Eminescu

Maine 15 ianuarie,vom sarbatori cu mic,cu mare ziua  de nastere a marelui nostru poet national,publicist si om politic Mihai Eminescu( putini stiu ca poetul este nascut de fapt  la data de 20 decembrie)
 Incepand cu acest an data de 15 ianuarie va fi Ziua Culturii Nationale . Spre mandria si bucuria noastra ziua de nastere a poetului este sarbatorita de romanii din toata lumea.La Madrid ,Ambasada Romaniei organizeaza evenimentul ,la Milano se va organiza sezatoarea Mihai Eminescu,Institutul Cultural Roman va marca acest eveniment si  la Budapesta,
La Chişinău, Uniunea Scriitorilor din Republica Moldova şi Biblioteca Naţională a Republicii Moldova, alături de centru local al ICR, organizează evenimentul intitulat “Eminescu şi harta simbolică a canonului”, susţinută de criticul şi istoricul literar Iulian Costache.
In cinstea poetului national Mihai Eminescu(nascut Mihai Eminovici) manifestări de elogiere vor fi organizate  la Botoşani, Ipoteşti, Orşova, Sibiu, dar şi la Chişinău. În timp ce în unele zone, poetul naţional al românilor este sărbătorit prin simpozioane, lansări de carte şi spectacole, la Galaţi, cea mai veche statuie a lui Mihai Eminescu a fost vandalizată.Pacat!!
Sa ascultam impreuna poezia Sara pe deal recitata memorabil de marele nostru scriitor Mihail Sadoveanu

Niciun comentariu: